Återanvändbara sugrör och dess fördelar

Att använda sig av återanvändbara sugrör är ett miljövänligt och bra val. Sugrör i plast och andra engångsartiklar i plast förstör våra hav, natur, djurliv och vår miljö. Varje år spolas runt 15 000 miljarder plastpartiklar ut i haven från våra svenska avlopp.

Att skadlig plast förstör vår planet är något som fler och fler privatpersoner och företag också fått upp ögonen för. Många internationellt stora företag som t.ex. McDonalds och Starbucks har exempelvis slutat upp med att tillverka sugrör i plast helt och hållet.

Vad gäller just återanvändbara sugrör så finns de numera i massor av naturvänliga och bra produktval som inte är i plast. Förutom de välkända metallsugrören i rostfritt stål så finns det även andra bra produkter i bambu, glas, vass eller vetestrå.

Vilket du än väljer av dessa miljövänliga val så är de alla produkter som är betydligt bättre än de gamla miljöbovarna i plast.

Oavsett om det är läckra drinkar, nyttiga smoothies, färskpressade juicer eller annat som du vill använda dina återanvändbara sugrör till så är valet helt och hållet ditt eget.

 

 

 

Metallsugrör

Metallsugrör i rostfritt stål är sugrör som har blivit väldigt populära. Anledningarna till detta är att de är funktionella, otroligt tåliga och snygga. Metallsugrör finns ofta i flera olika storlekar och utseenden, vilket gör att det också är enkelt att välja de som man gillar.

Det är inte ovanligt att en avsedd diskborste kommer med i priset när du köper ett metallsugrör. Vill du inte diska ditt metallsugrör för hand så kan du även diska det enkelt och smidigt i diskmaskinen. Ett metallsugrör är också helt korrosionsfritt och smakfritt.

Andra riktigt bra fördelar med ett metallsugrör som oftast glöms bort är också att de är väldigt bra om du lider av ilningar i tänderna. Känsla tandhalsar påverkas ofta av kalla drycker, med ett metallsugrör så minskar du den risken.

Ett snyggt metallsugrör känns också betydligt lyxigare och festligare till både vardags och till fest. Dricker du en läskande kall dryck med is i så hjälper även metallsugröret till att hålla drycken kyld längre. Tar du hand om ditt metallsugrör på bästa vis så håller det också lika bra på din 20 års dag som det gör på din 50 års dag.

Metallsugröret passar också alldeles utmärkt att använda som ett kombinerat sugrör och drinkpinne. Sugröret är vidare enkelt att bära med sig och passar perfekt som en present till någon man tycker om.

 

 

Ekonomiska fördelar med återanvändbara sugrör

De allra största ekonomiska fördelarna med att använda sig av återanvändbara sugrör beror på att du kan använda ditt sugrör om och om igen.

Kostnaden för de miljöfarliga plastsugrören och som enbart kunde användas en enda gång är högre än exempelvis just metallsugrör när man också ser det på sikt. Detta är den stora ekonomiska besparingen om man ska se det som privatperson.

Ska man även se till den betydligt större bilden så kostar nedskräpning av plastmaterial samhället miljontals kronor varje år. Pengar som mycket väl hade kunnat finansiera andra saker än sanering av vår natur. Ett val av återanvändbara sugrör är alltså både bra för planeten genom minskad skogsavverkning, din plånbok samt även besparar samhället onödiga kostnader.